Konflikthåndtering handler ikke om, at konflikter ikke må opstå. Det handler derimod om at lære at gå ind i konflikten og opløse den på en måde, hvor ingen i konflikten står tilbage som tabere.
At give bliver ofte anset som bedre end at modtage. Og Julen især handler meget om at give. Men hvis du kun giver brænder du hurtigere ud, end julelysene på træet.
Kender du følelsen af at være lidt træt af dig selv? Lidt træt af hverdagen? Lidt træt af tingenes tilstand? Her er de gode nyheder: Din træthed kan være et godt tegn. Et tegn på at noget i dig kalder på en transformation. Og her tænker jeg ikke på en ydre transformation, men på en indre tranformation.
December har ry for at være fuld af hygge og kærlighed. Men sådan er det bare ikke altid. Og slet ikke hver dag. I dagens video fortæller jeg om hvad du kan gøre, hvis du ind i mellem føler dette forventningspress.
Nogen gange bliver jeg spurgt: Hvad er det vigtigste du har lært, når det handler om at turde handle på dine drømme. Og her er jeg, slet ikke i tvivl: Lær at tænke i “Outcomes”
Kender du det der med at ikke rigtigt komme i gang med noget du egentlig gerne vil? Det gør jeg! Og et coaching værktøj jeg selv bruger er “at skabe momentum” Det vil jeg gerne dele med dig i dag.
I dag vil jeg gerne dele med dig, den metode jeg bruger når jeg jeg sætter mål. At sætte mål er noget der har hjulpet mig til at kunne stå ved den jeg er, og føre det ud i livet jeg har på hjerte. Metoden har jeg med mig fra mine år i USA- Her er den:
Langt de fleste af os tænker i overflademål. Vi tænker i ting snarere end i følelser. Vi tror, at når vi opnår vores mål i form af uddannelse, penge, ønskejobbet, den perfekte partner, den perfekte vægt osv., så vil vi på magisk vis vågne op, og alt vil være præcis, som vi ønsker det.
Coaching handler typisk, helt enkelt, om at finde ud af, hvad man vil. Og om at gøre det. Men spadestikket dybere handler det som regel, mere end at definere selve målet, at dedikere sig til at arbejde med det, der forhindrer os i at nå vores mål.
Når du skal ændre dine gamle mønstre og vaner med henblik på at nå dine mål, kan disse 4 trin hjælpe til at bevare fokus og motivation.
Hvis der er en ting, jeg har lært som coach, er det, at det er afgørende, at du tror på dine egne mål, for hvem skal ellers? Hvorfor forvente at andre skal tro mere på dig, end du selv gør?
Du vil mærke din power i det øjeblik, du begynder at handle på det, du ved er rigtigt for dig. Én af de mest effektive metoder, jeg har brugt, er coaching.
Værdierne er det der driver dig her i livet, og hvis du ikke kender dine værdier, så vil du opleve en smerte eller en mellemtilfredshed i livet
Hvem siger egentlig, at frygt skal stoppe os? Tænk, hvis den blev din drivkraft i stedet for din stopklods?
Jeg bliver ofte spurgt “hvordan tror jeg mere på mig selv?“ Og ofte hører jeg mig selv svare “ Du vil tro mere på dig selv i det øjeblik, du begynder at handle på det, du ved er rigtigt for dig. Også selvom det føles som museskridt”
Når du bryder en gammel vane, er det ofte nødvendigt at skabe og integrere en ny vane. En vane er en form for mønster. Og erstatter du ikke det brudte mønster med et nyt, vil det i nogle tilfælde blive svært at undgå at falde tilbage i dit gamle mønster.
Nogle mennesker tør ikke tro på, at de kan udnytte deres fulde potentiale og vise verden, hvem de er. Og gennem mine mange år som coach har jeg erfaret at grundene er overraskende. Og når du kender dem kan du undgår at falde i samme fælde.
Jeg ved det. Ansvar er ikke verdens mest sexede ord. Og du føler sikkert, at du har rigeligt med ansvar i dit daglige liv. Alligevel vil jeg gerne invitere dig til at tage et nærmere kig på netop ansvar. For når det kommer til at tage ansvar for, hvad vi fylder vores liv med, begynder mange af de ting vi har kæmpet med, at ændre sig.
Så er hverdagen ved at melde sig for mange af os. Og måske står du, og kan mærke at der skal ske noget nyt i din hverdag. Men er bange for at det ikke bliver til noget. Inden for coaching kalder vi den frygt for overfladeundskyldninger, fordi der umiddelbart under dem findes dybere grunde til, at vi undlader at handle.
Hvis du skulle vælge én - og kun én - vane, som du gerne vil ændre, hvilken ny vane vil du så integrere og hvordan ser dit liv (helt specifikt) ud, når den nye vane er en realitet? Her får du mine 4 trin til at skabe det liv du drømmer om. Nemlig ved at ændre dine vaner.
En kvinde jeg mødte på et retreat for mange år siden, Rehanna, virkede mere end lykkelig. Og jeg blev nysgerrig og spurgte hvordan hun bar sig ad.
Det er sommer. Mange har ferie. Ofte en dejlig tid, men også en tid der ofte går alt for hurtigt, og hvor vi bagefter kan komme til at føle at vi brugte tiden på alt muligt andet, end det vi havde drømt om.
Jeg lagde mig med en voldsom feber i fredags (Jeg har det godt igen). Men den voldsomme feber og medfølgende ubalance i min krop fik mig til at tænke over balance. For balance er ikke altid, når der er lige meget, i hver side af vægtskålen. Når kroppen er syg, er feber f.eks. det der skal til for at komme i balance. Når du har en vigtig deadline, er meget arbejde det der skal til. Når en ven har brug for dig, er tid det der skal til.
Kender du det, med at du føler at livet er blevt lidt ufrit? Lidt for meget pligt. Lidt for meget burde og skulle.Når livet føles sådan, kan det være, at det er fordi du sidder fast i gamle identiteter. gamle roller som ikke passer til dig mere.Jeg kan huske da jeg valgte at blive selvstændig. I et godt stykke tid inden, havde jeg følt mig demotiveret. Ind til jeg fandt modet til at træde ind i en ny rolle i mit liv.
Motivation forstås ofte som en god ting. Og der er det også. Bare ikke altid. For motivation kan misforstås. Og når den gør det, så kan det efterlade dig langt mere demotiveret end da du startede. Så hvad er “god motivation”?
Hvis du talte til andre, som du taler til dig selv, ville du ikke have særlig gode relationer. Det er jo egentlig skørt! Vi tror, at ved at behandle os selv dårligt, yder vi mere i verden. Gør os mere umage. Er bedre mennesker. Men det er lyv. Vejen til at står stærkt i livet, handler om at turde tro på dine drømme. Og ikke på dine forhindringer. Det handler dagens video om.
Nogle gange kan vi føle, at vi skal lære det samme igen og igen. Og vi kan finde på at slå os selv oveni hovedet over at vi ikke “bare ændrer det” Lærer af vores fejl og kommer videre. Vi spørger os selv: Hvorfor skal jeg (igen) ende i en dysfunktionel relation? Hvorfor er jeg (igen) træt af mit arbejde? Hvorfor er jeg (igen) ikke i stand til at holde fast i gode vaner?
Kender du det, at noget i dit liv, begynder at strejke? Måske er det din krop? Den værker. Dit hoved gør ondt. Din nakke. Måske er det dine relationer? Du snerrer. Havner i konflikter Føler dig ensom. Måske er det dit job? Det keder dig, Din chef er belastende. Du kan ikke rigtig mærke meningen med jobbet mere.
I dag havde jeg lovet jer, der læser med her at tale om, hvad du kan gøre ved det, når du modtager et wakeup-call fra dig selv (du kan læse sidste uges blog her, hvis du ikke er med). Det mest normale er at give selve vores wakeup-call skylden og når vi gør det, fremfor at tage ansvar og handling, gør vi os til ofre for symptomerne (stress, overvældethed, selvsabotage, kriser i relationer osv.).
Vi har dem allesammen: Svære perioder i livet. Perioder, hvor det synes som om, det hele ramler. Eller hvor det i hvert fald føles sådan. Ofte er det ikke sandt. Det er ikke det hele, der pludselig er imod dig. Grunden til at det føles sådan, er måske snarere, at du alt for længe har overhørt signalerne om, at du var på vej i den forkerte retning.
Vi ophøjer nogle gange kreativitet til sådan et fint ord, der signalerer, at nu skal vi gå til kunstmaling, design eller skrive bøger. Kreativitet er et lidt misforstået begreb, og der er desværre alt for mange, der ikke ser sig selv som værende ”kreative mennesker”. Det er jo noget værre vrøvl. Vi er alle sammen født kreative, og vi kan alle sammen være kreative i vores hverdag.
Jeg har som en del af min morgenrytme gjort det til en vane at kigge i kalenderen for at se, hvilke mennesker, jeg kommer til at møde på min vej gennem dagen. Og så spørger jeg mig selv: Hvad vil nære mig mest og hvad vil mest nære de mennesker, jeg møder?
Vi hører tit at vi skal lære at sætte grænser. Både i arbejdslivet og privat. Men hvad betyder det? Ofte får vi det til at betyde, at vi skal melde ud og markere når vi føler vores grænser bliver overtrådt. Og det skal vi også. Men det kræver at du først og fremmest lærer dit eget grænselandskab at kende. Ellers kan du ikke sige fra.
Så er det snart forår! Og en god ting at gøre (især i en udfordrende verden) Er at give dig selv et forårstjek. Et forårstjek kan hjælpe dig med at fokusere på det der er vigtigst for dig lige nu, hvor det hele spirer. Man kunne sige: Hvad skal spire i dit liv? Først og fremmest spørg dig selv..
I en tid hvor vores sundhedstilstand og gennemsnitlige velstand er historisk høj og vores levetid er længere end nogensinde før, så viser adskillige undersøgelser alligevel, at flere og flere mennesker mistrives og har svært ved at finde ro, balance og drømme i livet. Når vi så pludselig oven i købet befinder os i en situation, hvor…
Jeg har arbejdet med coaching og selvudvikling i mere end 20 år og selvom der er meget, der har udviklet sig på området gennem tiden, er der visse ting, der synes at blive ved med gælde. En af dem er, at når vi vender vores udfordringer til styrker, så sker der noget markant positivt i vores liv.
I sportens verden er Mellemtiden en måling mellem start og slut. I hverdagen er Mellemtiden ofte noget, du fordriver eller bare skal have overstået, mens du venter på noget andet. I dit personlige liv kan du derimod ofte definere Mellemtiden som tiden imellem, der hvor du er og der hvor du ønsker at være.
I dag er vi kommet til tredje og sidste del af mit minikursus om “Dit 2022”. Sidst fortalte jeg blandt andet om, hvad der skal til for, at du handler på dine drømme. I dag vil jeg vende nogle af de ting, der typisk sker med os, når vi rent faktisk begynder at handle på en vision. Der sker nemlig ofte det, der kan føles som om, at hele universet rejser sig og siger “næh nej…”
Mit nyhedsbrev i dag udgør anden del af en miniserie om dit år 2022. Sidst kiggede vi på at lave en vision og give slip. I dag tager jeg dig med videre og undersøger, hvad der sker, når vi sådan for alvor begynder at handle på vores visioner og drømme. Det første der sker…
I dag og i de næste to uger fokuserer jeg her i nyhedsbrevet på DIT ÅR og det gør jeg ved at dele de refleksioner, jeg selv gør mig hvert år i begyndelsen af året. Refleksionerne hjælper mig til at fokusere på året, der ligger foran mig og på at skabe det, jeg drømmer om netop dette år. Du kan jo vælge at se det som et lille mini-kursus som støtte til året, vi næsten lige er gået i gang med…
Der er pres på for tiden. På samfundet, jobbet, familien og samfundet. Når vi er under pres, finder vi ofte per automatik tilbage til vores gamle overlevelses-mekanismer. Og når vi gør det, bliver langt de fleste af os mindre ressourcestærke og tager dårligere beslutninger og på den måde forstærker vi presset på os selv og begynder at stresse.
Som regel har vi mennesker det bedst, når livet folder sig ud på en måde, vi kan genkende og inden for nogle rammer af noget, vi føler, er forventeligt. Vi kan kalde den zone for “Det Foretrukne“. Her trives vi. Hvis et år mest finder sted indenfor rammerne i din foretrukne zone, så vil du nok betegne det som et godt år. Men hvad med de år, hvor meget sker uden for området af “det foretrukne”…?
Jeg møder ofte mennesker, der føler, at der ikke er plads til dem i deres liv. Mere specifikt føler de, at der ikke er plads til deres drømme. At de ikke har plads nok til sig selv i hverdagen. At de ikke har plads nok til sig selv sammen med deres nærmeste.Når vi bevæger os længere ned i substansen, handler det tit om..
Kommer du også til at klynge til dine overbevisninger? Eller sagt på en anden måde: Kommer du til at holde fast i nogle overbevisninger, du har og som egentlig hører fortiden til? Kommer du til at bruge disse gamle (muligvis forældede) overbevisninger på nye situationer i dit liv? Mit gæt er, at det gør du nok, for det gør vi alle…
Hvad vil du virkelig? Dette er et af de spørgsmål, der har gjort den største forskel for mig i mit liv. Umiddelbart kan det lyde overfladisk. Eller måske ikke så dybt endda. Men det kan nu alligevel noget, når først man mærker rigtigt efter…
December er ofte en travl måned. Og for mange også en presset måned. Her deler jeg et værktøj, jeg selv bruger, når jeg skal finde roen. Fra mig til dig. Midt i december-travlheden.
I dag handler mit nyhedsbrev om at stå med et ben i to lejre. Noget som ofte sker for os, når vi godt ved, at vi skal noget andet end det, vores liv indeholder lige nu. Måske skal vi finde et andet arbejde. Måske skal vi slippe et forhold. Ændre en relation. Lære at passe bedre på os selv. Med andre ord: Noget kalder på dig..
Saboterer du tingene - og især drømmene - for dig selv? Det gør vi vist allesammen ind i mellem. Men hvorfor egentlig? Det er der selvfølgelig mange forskellige (og helt unikke) grunde til. Ikke desto mindre er der en enkelt ting, jeg er stødt på igen og igen gennem de sidste 20 års arbejde med mennesker, coaching og selvudvikling og det er, at vi er bange for det ukendte.
Ind i mellem melder den desperate lyst til at smide håndklædet i ringen, lade det hele gå og give alting op fordi vi simpelthen har alt, alt for meget i vores liv. Andre gange skyldes det, at vi er begyndt at tage ting (og livet) alt for personligt. Lad mig uddybe, hvad jeg mener.
Kender du det, at du gerne vil handle på en ide eller en drøm? En lille en eller en større. Du ved, at denne ide eller drøm, vil gøre dit liv bedre, men du får det ikke rigtigt gjort. Måske mest af alt fordi du ikke er sikker på, hvordan drømmen skal tage form. Det kender jeg!
Står du midt i det hele, halvvejs i din plan, men tør ikke handle? Det er frustrerende! Men vid at det også er helt normalt! Når noget er vigtigt for os og der for alvor er noget på spil, så har det med at vække vores primære forhindringer - vores indre stopklodser - til live. Ja, ikke nok med det, de bliver måske endda nærmest forstørret. Hvorfor?
En stor fejl mange begår, er at fokusere alt for meget på det, vi har lært, at vi bør. Men hvis vi har alt for meget fokus på det, vi føler, vi “bør”, kan vi godt ende med at stå tilbage med en lidt tom følelse indvendigt. Selv om vi lykkes med alt det vi “bør” og selv om det kan se rigtig fint ud udefra, kan det nogle gange føles mindre godt indeni.
Vi har alle en række overbevisninger, vi går og tror på. Overbevisninger om, hvad der er godt og dårligt, hvad der er “det bedste”, hvad der er “det vigtigste” og hvad der er “det rigtigste”. Men støtter dine overbevisninger dig i dit liv? Eller forhindrer dine overbevisninger dig?
Forleden talte jeg med en af vores studerende. Hun skulle forhandle løn med sin chef og hun frygtede det. Samme dag mødte jeg en veninde til kaffe. Hun skulle sige til sin kæreste, at hun havde brug for noget alene-tid. Og hun frygtede det. Og senere i samme uge talte jeg med en, der overvejede at skiftede karrierespor. Men han frygtede det. Det de frygtede var: Hvad tænker de andre om mig? Hvad tænker de om mine valg?
Rigtigt mange af os har det med at fare vild i livet, fordi vi kommer til at gøre det, vi er gode til, i stedet for det vi kan lide. Forklaringen er ofte den ganske simple, at det vi er gode til, er det vi er blevet (og bliver) anerkendt for. Problemet er som sagt bare, at det ikke altid er det, der gør os glade på et dybere plan. Og det leder nemt til sådan en hverken-eller følelse af mellem-tilfredshed.
Hvis du har et mål, du gerne vil nå, vil jeg anbefale at du lægger en “hvad-hvorfor-hvordan” plan. Rækkefølgen er ikke en tilfældighed. Det er den rækkefølge, jeg har konstateret virker bedst til at skabe et resultat: At du først kender dit ‘hvad’ (dit ønskede resultat) derefter definerer dit ’hvorfor” (grunden til at du ønsker dit resultat) og dit ’hvordan’ (din specifikke handling).
Vi har alle det, vi i Coaching kalder for overbevisninger. Og det kan gøre en forbløffende stor forskel at blive bevidst om, hvilke overbevisninger vi har omkring forskellige temaer i vores liv. Ofte har overbevisninger nemlig en stor betydning for vores evne til at skabe forandringer i vores liv og handle på vores drømme.
Indenfor coaching taler man om begreberne historier og historik. Og forskellen mellem de to ting kan synes lille. Men lærer man at adskille dem, kan effekten være enorm. Historier er de historier, vi fortæller os selv om vores liv. Historier er altså subjektive. Historik derimod er de hændelser, der faktuelt er sket i fortiden. Historik er altså en objektiv størrelse. Og hvorfor er den forskel så vigtig..?
I dag handler min blog om en af de forhindringer, der oftest afholder os fra at nå vores mål. Nærmere bestemt en overbevisning, som mange af os har, nemlig den tro, at vi skal have alle egenskaberne, før vi kan begynde at gå efter vores mål. Hvilket er lidt ligesom at tro, at man skal kunne køre perfekt bil, før man begynder at tage et kørekort..
Jeg har prioriteret at bruge weekenden på at reflektere. Det havde jeg brug for efter en meget turbulent sommer fuld af forandringer. Jeg blev meget inspireret af min refleksions-dag og har besluttet mig for at dele med jer, hvordan jeg bruger sådan en dag. Jeg sætter…
Jeg møder mange gennem mit arbejde, som er eller har været ramt med stress og udbrændthed og ofte er det netop fordi, de har givet for meget. Og jeg har også mødt mennesker, der er blevet afhængige af at give, simpelthen fordi de har haft brug for modtagerens anerkendelse og kærlighed.
Lær at gøre en forskel for andre. Giv dig selv muligheden for at se dig selv på en anden måde. Bliv klogere på Coachuddannelsen Online.
Er du også sådan cirka lige kommet tilbage fra ferien? Det er jeg. Og i år havde jeg besluttet, at jeg ikke ville falde i den samme fælde som tidligere år, hvor det at komme tilbage på kontoret blev super stressende, fordi jeg ikke havde fået sat en ramme om min opstart. Det er den ramme jeg vil dele med dig.
Når vi ikke har et arbejde, eller når vi har et, der ikke giver mening for os, føler vi os nemt udenfor eller isolerede. Forståeligt nok. For det at gøre en forskel igennem et arbejde er blevet en stor del af livet. Alligevel er det vigtigt, at huske på at du allerede gør en forskel alene ved at være den, du nu engang er. Ikke ved at gøre det arbejde du udfører. Du gør en forskel i Verden ved simpelthen at være her. Også meget mere end du måske aner.
Der er mange, der har spurgt til vores Online Coachuddannelse, der starter den 25. August og i stedet for at skrive en lang tekst, har jeg lavet en video til jer, der er interesserede. Hvis I har spørgsmål, så stil dem endelig i kommentarsporet på bloggen nedenunder videoen, så I kan få svar. Jeg takker på forhånd for jeres interesse og glæder mig meget at byde velkommen den 25. august. Kh. Sofia
Kender du det, når du kommer til at tage for meget ansvar for andre mennesker og deres følelser? Det gør jeg. Og det gør mange af de mennesker, jeg møder i mit arbejde som coach. Du tager for meget ansvar for andre menneskers følelser, hvis..
Det er positivt, at være et intuitivt og empatisk menneske. Det er fint, at kunne mærke andre, tage hensyn til dem og til deres følelser. Men det kan også tage overhånd. Det tager overhånd, når vi begynder at..
Vi har alle vores personlige grænser, men det er langt fra alle, der er gode til at sætte dem og holde dem overfor andre. Nogle af os har ganske enkelt ikke lært, hvad en grænse er. Nogle ved ikke helt, hvor den bør gå. Nogle tør ikke sætte dem og andre igen ikke helt er med på, hvorfor det er så vigtigt at sætte sine personlige grænser.
Mange af os (mig selv inklusive) har et mønster, der går ud på, at når vi har det svært, så dømmer vi os selv hårdt for… at have det svært. Og på den måde bliver det endnu sværere, at have det svært! Det er i høj grad et mønster, det er værd at forsøge at bryde, for mine 20 års erfaring som coach har vist mig, at hvis man forandrer dette mønster, så forandrer man også sit liv!
Noget af det vigtigste jeg har lært i mit liv, er at stå ved mig selv og udtrykke det, jeg gerne vil. Det kan lyde simpelt, men for mig var det en svær evne at tilegne mig. I mit barndoms land lærte jeg, at andres behov var vigtigere end mine. Og det gjorde, at jeg aldrig rigtigt lærte, hvad det vil sige at ville noget, og at udtrykke det frit. Som konsekvens kunne jeg i mange år ikke rigtigt mærke, hvad jeg ville.
Efter at have undervist i coaching og selvudvikling i mere end tyve år er det min erfaring, at langt de fleste (ikke alle) af os, har en tendens til at passe på alle andre end sig selv først. Men det er på alle måder af yderste vigtighed, at du også skaber noget plads til dig selv i dit liv. For hvis du ikke er der for dig selv, ja så er du der på længere sigt heller ikke for dine nærmeste.
I dag har jeg valgt at give dig en kort introduktion til et af de værktøjer, vi går i dybden med på Coachuddannelsen. Et værktøj, der især er godt, hvis du står midt i en beslutning. Så hvis du gerne vil have et nemt anvendeligt værktøj, der kan støtte dig i at træffe dine beslutninger, så se dagens video.
Føler du ind i mellem, at det liv du er havnet i, ikke passer til den livstil, du ønsker? Jeg kan også stille spørgsmålet på en anden måde: Har du skabt en livstil, hvor der er plads til dig? Og det der tænder dig? Hvis ikke, kommer du nemt til at føle, at du løber efter at skulle tilfredsstille en masse behov, som ikke er dine egne, men som al din tid alligevel går med at opfylde…
Nogle gange gør livet ondt. Det kan være fordi, noget udefra rammer os. En krise, som vi ingen indflydelse har på ramte os. Og det kan komme indefra. Livet begynder at gøre ondt fordi noget larmer. Indeni os. Og her er det ekstra vigtigt at lytte. For ofte har smerten en vigtig besked til os.
I mange år sagde jeg for lidt “Nej”. Jeg syntes, det var et af de sværeste ord at sige. Jeg kunne faktisk ikke lide det ord. På et tidspunkt blev jeg virkelig træt. Udkørt nærmest. En samtale med min coach viste mig, at den vej jeg var på vej ud ad, hverken var sund eller givende. Det var tid til et skift. Og skiftet skulle drives af et “nej”.
I mange år, var jeg ikke opmærksom på, hvor stor en del af min adfærd, der var styret af en form for automatpilot. Min automatpilot tog vigtige beslutninger i mit liv! Den sagde nej og ja. Og den brugte det meste af sin tid på at leve op til gamle forventninger og forestillinger om livet. Den dag jeg blev opmærksom på, hvor meget denne automatpilot egentlig styrede mit liv, var…
På mange måder har det, du opnår ude i Verden meget lidt at gøre med at føle lykke indeni. Lykken er derimod til stede hele tiden. Ja, det er den faktisk! Og du kan endda træne dig selv i at være i kontakt med den.
Ofte ser vi vores frygt som vores fjende. Eller i hvert fald som noget, vi helst vil undgå i vores liv. Og som ofte kommer ubelejligt. Det er en fejl. Vores frygt viser os nemlig ofte vejen. Den fortæller os, hvad der er vigtigt. Og vigtigst af alt, så kalder den på at blive budt velkommen.
Mange af os har lært at overleve ved at “skynde os”. Skynde os at blive færdige med vores uddannelse. Skynde os at finde ud af, hvad vi skal med vores liv. Skynde os at fikse (især andres) problemer. Men hvorfor er det egentlig, vi skynder os sådan?
Når vi ikke ved, vi har et valg, så har vi ikke et valg. Når vi ubevidst sidder fast i gamle mønstre uden at vide, at det er det, vi gør, ja så er vi egentlig allermest i gang med at bare prøve at overleve. Det kan vi gøre på mange måder, nogle mere konstruktive end andre. Uanset hvad, kan vi nemt blive en form for ofre for os selv.
Verden er sulten efter det du kan og den du er. Og lige nu er der (ekstra meget) brug for dig. Lyder det som store ord? Måske. Men ikke desto mindre er det, hvad jeg oplever i min hverdag.
At kende vores styrker er en gave. At kende vores svagheder kan være endnu vigtigere. Hvad jeg mener, er, at vi ofte kommer til at sidde fast i at fokusere på de styrker, vi har fået med os i livet. Vi har det med at overforbruge dem. Og dermed overse en masse perspektiver, som vi så slet ikke får adgang til.
Jeg bliver ofte spurgt, hvad der er det vigtigste, jeg har lært, i løbet af mine 20 års dybe intresse for selvudviking og det menneskelige sind. Det er selvfølgelig svært at svare på, for jeg synes, jeg har lært uendeligt meget fra især coachingens verden. Alligevel er der ét svar, jeg ofte vender tilbage til: Egenomsorg…
Når valgene er svære, tyer vi tit til at (over)analysere eller til det modsatte: at gribe i luften efter nogen eller noget, der kan fortælle os, hvad vi skal. Og ja, selvfølgelig kan vi få kloge input og fine indsigter på den måde. Men valget kan føles næsten umuligt at træffe alligevel. Hvorfor?
Alt for mange gange i mit liv, har jeg prøvet at stå med et ben i hver lejr - og ofte er blevet stående alt for længe. Og hvorfor er det så, at vi ofte bliver stående der midt i grænselandet? Hvor vi hverken siger ordentligt farvel eller rigtigt goddag?
Når en følelse af tomhed rammer vores liv, vil vi ofte gerne væk fra den. Vi tyer til selvsaboterende strategier og fokuserer ofte på alt andet end det, der kan afhjælpe følelsen. Det gør vi, fordi det nogle gange simpelthen er for hårdt at kigge vores udfordringer direkte i øjnene. Men tomhed er en vigtig del af livet. Og den har altid en besked til os…
Det er aldrig rart at føle, at du har mistet din power. Men der kan være gode nyheder i det. For det fortæller dig også, at nu er det tid til at lytte! Lytte til dig selv…
Nogle gange får skabt os et liv, der ikke passer til os. Ikke med vilje. Og ikke altid bevidst. Men alligevel. Det kan der være mange grunde til. Vi kan have valgt forkert. Tiden kan have forandret os. Vi kan have udviklet os. Eller dem omkring os kan have ændret sig. Uanset hvad årsagen er, kan vi mærke, at noget ikke føles helt rigtigt mere…
Jeg har arbejdet med selvudvikling og coaching i over 20 år. Gennemgående i mit virke er, at jeg har set mennesker som dig og mig, der igen og igen har gjort sig mindre, end de er. Som gang på gang har saboteret sig selv og nået til en konklusion i stil med, at drømme og glæde - det er for andre. Men sådan er det ikke. Heller ikke i dit tilfælde. Det du ønsker, er til din rådighed. Vi har ofte bare rigtigt svært ved at se det…
Kloge eksperter, sidder i disse dage, og bruger tid på hvordan vores land, skal åbne igen. Måske er det tid til at vi også bruger noget tid, på hvordan vi personligt ønsker at komme tilbage efter krisen?
Nedlukningen er over os. Og med mit nyhedsbrev i dag, ønsker jeg at give dig inspiration til hvordan du kan støtte dig selv bedst lige nu..
Begyndelsen på et nyt år er en invitation til reflektion og til at lære nyt. Jeg har selv tilmeldt mig en efteruddannelse og har fordybet mig i min egen personlige udvikling mere end jeg har gjort i mange år. I foråret gav jeg mit forløb “Sofias Circle” væk som gave. Det var der rigtigt mange, der tog i mod. Der var også rigtig mange af jer, der ikke nåede at tilmelde sig onlineforløbet, så nu har jeg besluttet at give det væk igen.
I enhver sorg, gemmer sig muligheden for at tage et skridt videre i livet, med et nyt syn på vores tilværelse. En af de ting der hjælper mig allermest, når livet føles svært eller overvældende, er at sætte en intention for mit liv. Eller at gøre den intention jeg har endnu mere klar.
Vi har altid adgang til vores personlige power. Den bor i os. Den eksisterer ikke uden for dig. Den er ikke noget, du skal ud og finde. Den er allerede i dig. Men ofte føler vi den ikke, fordi vores følelse af power er druknet i et hav af overbevisninger, vi har tilegnet os gennem livet. Og det er gode nyheder…
Som coach ved du, at alle mennesker har uanede muligheder. Hermed mener jeg ikke, at “man kan, hvad man vil”. For det kan vi ikke altid. Vi kan for eksempel ikke være to steder på en gang. Eller flyve til Mars i eftermiddag. Men det vi tror, vores drømme vil give os, det kan vi ofte godt opnå..
Der ofte sker to ting, når først vi er nået i mål: Den ene er, at vi opdager, at vi har glemt at nyde processen på vejen frem mod målet. Den anden er, at vi opdager, at vi nu står, lidt tomme indeni, og leder efter et nyt mål. Sådan behøver det ikke at være..
Ind i mellem opdager vi, at vi har indrettet os efter svarene på nogle spørgsmål, vi stillede for længe, længe siden. Nd i mellem opdager vi, at vi har designet vores liv efter svar, vi har fået fra andre og ikke fra os selv. Det kan godt efterlade os med en lidt tom eller ligefrem fortabt fornemmelse.
Kender du det, når du sidder fast i livet? Når du føler, at det hele på en måde bliver ved med at gentage sig? Når din “portion” af tilfredshed på en eller anden måde er blevet statisk. Når du nærmest føler, at du lever som om, du har en sok over hovedet, for udenfor din sok, er der ikke meget der ændrer sig fra dag til dag?
Vi transformerer os hele tiden. Fra barn til voksen. Fra single til par. Fra gravide til forældre. Fra ansat til opsagt. Transformation er en naturlig del af livet. Og alligevel er der en nødvendig del af transformationen, vi ofte glemmer. Vi glemmer vores indre transformation. Og den er på mange måde den vigtigste. Og hvad er så indre transformation?
Det, du giver bevidsthed, ender med at udgøre dit liv. Og sætningen kan også vendes om. Det liv du lever, tager din bevidsthed. Bevidsthed er en vild ting, fordi den så let snyder os og “berøver” os en del af vores liv. Eller kun viser os det, vi er bevidste om og som vi derfor giver opmærksomhed. Man kan sige det sådan, at de fleste af os er ofre for vores bevidsthed. Vi tror, at vi styrer vores liv, men i virkeligheden er det det, som har vores bevidsthed, der styrer. Lad mig forklare..
Ofte sidder vi fast i et gammelt paradigme, en gammel måde at se os selv og Verden på, fordi vi har glemt at udforske, hvad der ellers er til vores rådighed. Livet er fuld af perspektiver. Fuld af måder at anskue os selv på. Og ofte får vi ikke udforsket dem, fordi vi lader det, der “plejer” at gøre os trygge styre hele showet. Lad mig forklare..
Al god coaching - og i min optik også en præmis for det gode liv - tager sit udgangspunkt i at have en god relation til sig selv. På mange måder er det faktisk næsten umuligt leve et liv, du trives i, hvis du ikke (også ) gør dit indre arbejde..
En af de største indsigter i mit liv kom også med mit livs største sorg. Min storebror døde. Alt for tidligt. Og helt uventet. Hans død lærte mig, at vi ikke skal vente på noget. At vi skal være her. Lige nu. Hele tiden. Og at der ikke kommer et bedre eller mere egnet nu, til at være den du er.
At have en praksis kan lyde stort og komplekst. Som noget for munke eller meget spirituelle mennekser. Men det behøver det ikke at være. For mig er en praksis det, der redder mig i hverdagen. Det, der får et travlt liv til at gå op. Den behøver ikke at tage mere end ti minutter om dagen. Og det er hvert minut værd.
Livet viser os ting. Giver os tegn. Fortæller os hvad vi skal, eller ikke skal. Og det har det altid gjort. Det kaldes intuition. Intuition er en form for sensitivitet og fordi de to ting går hånd i hånd, glemmer vi nemt, hvordan vi får adgang til vores intuition.
Vi bekymrer os allesammen. Det er en del af det at være menneske. Og i tider med forandring og krise kan bekymringerne tage helt over. Det skal de ikke. I mine to årtiers arbejde med mennesker har jeg aldrig erfaret, at bekymringer rent faktisk hjælper på særlig meget. Tværtimod.
Vi er alle uperfekte. Venner, forældre, chefer, kolleger, børn, kærester. Vi har alle vores at kæmpe med, hver eneste dag. For mit eget vedkommende ved jeg, at det der hjælper mig til at slappe mere af i min uperfekthed og dermed åbne op for healing og plads til mig selv og andre, er at vende lidt op og ned på det hele. Og det hvad dagens video handler om.
Mange af mine studerende beskriver, at de føler, at den forandring de står i, skyldes en provokation. Og det gør den måske også, for provokationer er ikke altid noget negativt, ofte kan provokationer faktisk føre noget godt med sig. Lad mig forklare.
De historier, du har og fortæller om dit liv, betyder uendelig meget for, hvordan du opfatter Verden og er i Verden. Men ofte glemmer vi, at vores historier om vores liv, er netop det: Historier. Ikke virkeligheden, men vores fortælling om noget, der er hændt os. Virkeligheden og vores fortællinger om virkeligheden er to helt forskellige størrelser og det er ind i mellem vigtigt at huske på.
Ligesom naturen har en rytme, har du din rytme. Når du finder din rytme, og tør læne dig ind i den, så kan den hjælpe dig med at manifestere dine mål og opnå det, du ønsker. Og fremfor alt: Når du er in tune med din rytme, bliver du naturligt ladet op og mere klar til alt, hvad livet har at byde på.
I dag vil jeg gerne dele et værktøj, som vi underviser i på Coachuddannelsen. På uddannelsen går vi naturligvis en hel del dybere, end jeg kan gøre her, men jeg vil alligevel gerne dele det med dig, for det det er et godt eksempel på, hvad coaching blandt andet kan byde på. Værktøjet hedder Livshjulet og det er et værktøj, som giver dig…
Mange har brugt sin ferie på at tænke over, om deres (arbejds)liv er, som de ønsker, det skal være. Det et helt naturligt. Når vi bryder rutinerne og endelig har tiden til at kontemplere, så svæver tankerne gerne hen på det, vi fylder hverdagen med og selvfølgelig også på, om det vi fylder hverdagen med, er det, vi trives med.
Hvad er personlig power? Ofte tror vi, at det er noget, vi skal gøre, mens det i virkeligheden er noget, vi skal slippe. Lad mig forklare: Når vi sidder fast i en offerolle (som vi alle gør ind i mellem i vores liv) og tror, at det er andres skyld, at vi er, hvor vi er, ja så mister vi vores personlige power.
Der sker noget med os, når vi handler på vores drømme. Der sker noget med den måde vi opfatter tiden på, fordi vi bruger den anderledes. Livet føles mere levende. Og dermed føler vi os også mere i live. Årene kan føles længere. På den gode måde.
I dag vil jeg prøve at give dig inspiration, til at folde dig ud, og det vil jeg gøre ved at opfordre dig til at arbejde med dine værdier. Altså med det, du virkelig synes, er noget værd i dit liv, når du skal kigge på det sådan for alvor..
Her på bloggen har jeg gennem tiden fortalt om alt muligt, der relaterer sig til coaching og selvudvikling, men jeg tror faktisk ikke, jeg har præsenteret dig for den grundlæggende proces, som coaching er. Så jeg har besluttet lige at give dig en kort introduktion..
Det vigtigste, mit arbejde med mig selv har gjort for mig, er at få indsigt i og power over mine indre overbevisninger, historier og mønstre. Før i tiden troede jeg, at mine indre historier, overbevisninger og mønstre var sande. At de på en måde var mig. Det er de ikke. Bestemt ikke.
Nogle gange opdager vi, at det liv vi har skabt, ikke er det liv, vi ønskede. Det kan komme som en snigende indsigt. Eller det kan ramme med et brag.
Kender du følelsen af at være lidt træt af dig selv? Lidt træt af hverdagen? Lidt træt af tingenes tilstand? Her er de gode nyheder: Din træthed kan være et godt tegn. Et tegn på at noget i dig kalder på en tranformation. Og her tænker jeg ikke på en ydre transformation, men på en indre tranformation.
Når svære ting kommer op i din bevidsthed, kommer de ikke for at genere dig. De kommer for at blive mødt og set. Den indsigt har godt nok reddet mig fra meget indre modstand.
Mange af os har det med at bruge mange år og mange kræfter på at “blive til noget”. Det er der ikke noget i vejen med. Men nogle gange bliver “noget” så opslugende, at vi undervejs mister os selv i processen.
Disse måneder, hvor vi er blevet “sendt hjem”, har givet mange af os grund til refleksion. Tid til at tænke os om. Mærke efter. Lytte til os selv. Måske endda være i verden på en ny måde. Alt sammen giver anledning til tanker, der handler om, vi lever livet, so vi ønsker at leve det…
Da jeg var midt i tyverne, skrev jeg et brev om mine fremtidige drømme til mig selv. Brevet om mine fremtidige drømme formulerede jeg i nutid. Om at have et kursus-hus i København, om hvilke bøger, jeg gerne ville skrive og om hvor heldig jeg var at finde kærligheden. Som var det altsammen virkelighed. Det er en meget speciel måde at beskrive sine drømme og mål på. Det er ikke desto mindre en metode, jeg stadig selv benytter mig af, ligesom det er noget, jeg anbefaler til andre. Jeg bliver ind i mellem spurgt om, det virkelig er så let og mit svar er: Nej, det er det ikke. Men det er en virkelig god start! Og hvad du så med fordel kan gøre bagefter - det fortæller jeg i denne video.
Kender du det med at ville gå efter drømmen? Måske noget, du har drømt om længe? Og så alligevel ikke komme i gang? Ofte holder vi os selv tilbage, fordi vi godt ved, at med drømmen følger også det uforudsete, det utrygge, det overvældende. Løsningen ligger i at acceptere kaos som en del af processen. Løsningen ligger i at turde. Og det handler dagens video om.
Nogen gange sidder vi fast i vores fortid. Ikke fordi vi vil, men fordi det er blevet en del af vores identitet. Når vi opdager at gamle hæmmende mønstre er blevet en del af vores identitet, er det tid til st slippe dem. For de holder os tilbage. De stopper os. De får os til at ramme vores glasloft. Det skyldes, at vi er kommet til at tro på, at vores gamle måder at fungere på er nødvendige for, at vi kan føles os som “os selv”.
Måske kender følelsen af at give for meget af dig selv? Fornemmelsen af at din passion, brænder dig ud? Tilstanden hvor du glemmer dig selv, og er mest fokuseret på den/det anden/andet? Eller måske føler du næsten, du er nærig med dig selv Du mærker dig selv (for) meget? Du lukker af for omverdenen og gemmer dig? Måske kender du følelsen af “holde dig selv tilbage” og være lidt for selvbevidst? Ofte tror vi, at vi bare “er” sådan. Men det er ikke sandt. Du “er” ikke bare sådan.
Alt for ofte farer vi vild i vores drømme. Vi bilder os selv ind, at de enten er uopnåelige, urealistiske, uvæsentlige eller måske slet ikke de rigtige. Eller også farer vi så vild, at vi ikke kan mærke vores drømme mere.
Kan du huske, da du var barn? Og intenst drømte om et eller andet - den nyeste Jumbobog, et kæledyr, en Tivolitur, en særlig oplevelse? Kan du huske, hvordan du kunne mærke det i hele kroppen? Hvordan alene tanken om at opnå drømmen, blev til en følelse, der fyldte dig helt?
Når vi diskuterer med virkeligheden, lider vi. Og det gør vi alt for ofte. Virkeligheden er, hvad den er, og den udspiller sig lige foran os, hele tiden. Og når vi begynder at diskutere med den, ja endda nogle gange skælde den ud, så ender det ofte med, at det går ud over os selv.
Vi har alle en Helt gemt i os. Og lige nu er du (måske ) blevet skubbet afsted på din egen Helterejse. Du har ikke selv valgt den. Men her er den alligevel. Og nu har du muligheden. For at vælge dit liv til.
I mit eget liv, og i mange af mine klienters, har det gjort en stor forskel at have en daglig praksis. Hvad jeg mener med det, er at tage dig tid til dig selv, tid til at mærke efter, hvordan du har det, tid til at indstille dit fokus eller huske dig selv på, hvordan du gerne vil være i livet.
Lige nu, bliver vi alle udfordret. Om det er i dit nære eller profesionelle liv, så er meget er blevet forandret på kort tid. Og selvom vi nogen gange siger “Jeg kan godt lide forandring og udvikling”, så er sandheden ofte, at vi bedst kan lide de forandringer, vi selv vælger. Så hvordan reagerer du nu, hvor en masse forandringer rammer dig? Og reagerer du på en måde som støtter dit liv, eller saboterer det?
Din intuition kan beskrives på mange måder. Som en fornemmelse. En indre visdom. En pludselig følelse af viden. Din intuition stammer fra alt det, du har oplevet i dit liv. Som en slags indre bibliotek har viden og erfaringer lagret sig i dit sind. Dele af den viden er du bevidst om. Dele af den er noget du ved ubevidst.
Pyh.. Sikke en uge! Jeg synes, jeg i løbet af de sidste syv dage er blevet udfordret på snart sagt alle fronter. På den nære front er både forretning og familieliv blevet mødt af omvæltning og nye vilkår. I det større billede kommer samfundets spidser med advarsler og opfordringer i formanende toner. Og hvis man kigger længere ud er det meste af Verden præget af sygdom og krise. Børnene er hjemme fra skole og vi kan end ikke give eller få et trøstende kram af vores gamle forældre.
Det er ikke mærkeligt, hvis du står tilbage med en følelse af uvished, usikkerhed og frygt. Og det er ikke mærkeligt, hvis du ind i mellem føler dig en lille smule alene. Jeg tog et vigtigt valg i dag.
Det letteste i verden er at blive distraheret. Og hvis vi på daglig basis giver vores opmærksomhed til ligegyldige ting, kan det give en følelse af tomhed og tristhed. Sådan behøver det ikke at være. Den øvelse, jeg viser dig her, træner dit fokus – og giver dig glæden tilbage.
Coronaen fylder i medierne og i vores liv. Lige nu er derfor et godt tidspunkt at være ekstra vågen og undersøge, hvordan du fortolker din virkelighed. Mekanismen kan nemlig sagtens være generel for dit liv – og dermed have stor betydning for din livskvalitet.
Når mine klienter kommer til mig, er det som oftest fordi, de er gået i stå og ikke rigtigt kan få handlet på det, der er vigtigt for dem. For mig er klientens mål ikke det vigtige. Det er til gengæld klientens mindset og de hæmmende overbevisninger, som gør, at klienten ikke kommer fra start.
Relationen til vores børn er den vigtigste, men ofte også den mest udfordrende. Og det kan være svært at forblive ”den voksne”, når følelserne er store. I den svære relation ligger der dog vigtige gaver gemt…
Alle dine valg har konsekvenser. Og hvis du gang på gang overhører dine egne behov og grænser – eller hvis du gør dig selv mindre værd, end du er, så kan du på sigt være i risiko for at få stress. Livet er fuld af til- og fravalg. Og det, du vælger, afspejler dine indre værdier og overbevisninger om dig selv og din verden.
Kender du følelsen af at handle som på autopilot? Og at din måde at handle på ikke altid støtter dig? Vi har allesammen mønstre; Nogle støtter dig, mens andre hæmmer dig i at leve det liv, du drømmer om. Heldigvis kan du lære at bryde dine hæmmende mønstre…
Vi siger ting som: ”Jeg vil i hvert fald ikke det, det og det.” ”Min kæreste skal i hvert fald ikke vær sådan og sådan, og han skal slet ikke gøre sådan!” og ”hvis min chef blot holdt op med at være sådan, så ville det være rart at være her.”
Men vi glemmer at sige, hvad vi gerne vil. Hvor vi gerne vil hen. Og det gør det svært at få momentum og få det til at ske.
Ofte kan vi komme vi til at tro, at mod handler om at gøre alt det, vi er bange for. At springe ud over kanten, selvom du føler modstand og fortsætte ud ad vejen på trods af, at det hele bimbler og bamler. Det er det, vi har set på film, og det meget af vores samfund fordrer. Men i virkeligheden er mod ofte en mere indre ting.
Kender du det, at du nogle dage kan have følelsen af, at livet er så fuldt, at det kan være svært at følge med? Fuldt af planer. Fuldt af gøremål. Fuldt af ting, du skal nå. Det kan være super frustrerende, når vi har det sådan.
Med et lille skift i din opmærksomhed, kan du åbne til den magi, der gør dagen værd at leve.
Lige så ubehageligt det kan være at blive opmærksom på, lige så frisættende kan det derfor også være at opdage, hvad der er på spil.
Jeg er ikke fortaler for nytårsforsæt på den traditionelle måde, hvor du lover dig selv at stoppe med at ryge og så slår dig selv i hovedet, når det ikke lykkes. Det skaber blot mere kamp og konflikt i dit indre.
Ofte har vi så høje forventninger til at julen skal være hyggelig, at vi let kan komme til at blive ekstra pressede, når noget går skævt. Også langt mere, end vi ville på en almindelig hverdag.
Når vi ønsker at bryde igennem en blokering og skabe et nyt resultat, kommer vi ofte til at debattere med os selv: ”Hvad synes den ene del i dig og hvad synes den andel del?”. Og vi kan blive så fokuserede på de indre dialoger, at vi misser andre veje og sandheder, som kan støtte os massivt, hvor vi står lige nu.
Men hvad er følelser? Hvad er frygt? Og hvad er din reelle intuition? Og hvordan kender du egentlig forskel?
Hvilke briller ser du gennem? Alt efter hvilke overbevisninger du har med dig, vil du sætte meget forskellige mål. Og ofte vil du opdage, at når du ændrer på det indre, er der flere af de ydre mål, som enten lander af sig selv eller skifter karakter til nogle andre.
Ofte drejer udfordringer sig i virkeligheden om en nuance. Om et skift i opfattelse og om en mere nærværende måde at tage livet ind på – lige der i det øjeblik. Og det gør hele forskellen. Nuancerne giver livet farve. Og uden farver, kan dagene hurtigt blive grå.
Når du har lagt dig i selen og gjort noget så godt du kunne. Og der så kommer en negativ feedback til dig, om at noget kunne være bedre, ikke ramte helt plet, var decideret off eller en person bare ikke kunne lide det - så kan det føles meget sårbart!
Kan du udholde konflikt eller oplever du dig selv forsøge at udglatte og løse konflikter, før de næsten er opstået. Mange af os er vokset op i hjem, hvor vi ubevidst lærte, at det var sådan, vi bedst blev accepteret og fik kærlighed.
Vi sætter næsen i sporet og kører afsted. Men glemmer indimellem at tjekke retningen. Kører vi egentlig stadig den rigtige vej? Skal noget justeres? Er jeg glad her? Og det er essenstielle spørgsmål at stille. For gør du ikke det, ender du ofte i et setup, hvor planerne kommer til at styre dig, fremfor at du skaber dem.
Dine forældres stemme dikterer hvilket job og ansættelse, hvilken kæreste og boligform der er bedst for dig. Også på et meget mere subtilt plan - i måden du er med dine venner, mad og dine holdninger på - og hvordan du bevæger dig i livet generelt. Indtil du bliver bevidst om det. Bevidstgørelsen giver den dig mulighed for at manifestere det, som virkelig vil nære dig. Læs mere…
Når du ikke er ærlig for dig selv, omkring hvor ubehagelig en forandringen egentlig kan føles, så bliver du vred, arrogant, hård og kold. Selvom det du i virkeligheden trænger til er en krammer, empati, kærlighed og omsorg.
Giv andre lov til at have deres mening og vid, at det er DERES mening. Det er forholdet mellem dig og dig, som er vigtigt. Og det kan ingen nogensinde rykke på. Når du finder den støtte i dit indre, bliver det langt lettere at stå stærkt i dig selv uanset, hvad andre siger eller mener om dig.
Er det, der er vigtigst for dig, også det, som fylder mest i dit liv? Eller savner du nærvær og tid til de områder, som egentlig betyder mest? Det handler ofte om de indre overbevisninger, der sidder i vejen og spiller dig et puds. Mange gange måske helt uden du opdager det.
Det menneskelige sind elsker at lave konklusioner. Lukke ting, afslutte ting. Og putte ting i kasser. Men når vi gør det med store spørgsmål i livet, så som: ”Hvem er jeg egentlig?” ”Hvad er jeg her for? ”Hvad skal jeg med mit liv?” og ”Hvad er kærlighed for mig?” Så lukker vi af for en del af livet.
Kan du nikke genkendende til dette? Når du er stresset og presset, falder ting fra hinanden. Du vælter vandet til mødet, glemmer at hente din bil hos mekanikeren, din partner føler sig overset og dine børn laver ballade for at få din opmærksomhed. Når du er hjemme i dig selv og har det godt, så fungerer alt omkring dig også bedre.
Ved du, hvad der driver dig? Hvad der får dig til at sprudle af glæde og mening og gør livet levende? Også på de grå dage? Hvis du er i tvivl, kommer tankerne ofte til at tænke, at der findes et rigtigt og et forkert svar. Faktisk låser det dig ofte blot mere fast, end du allerede var. Hvorfor mange også helt stopper med at lede overhovedet.
Ofte har vi det med at lave en historie, om hvem og hvad vi er. En historie, som ikke nødvendigvis er sand, men som holder dig fastlåst i en rolle, som kan være svær at komme ud af. Både positiv og negativ. Se med og få en ny vinkel til måske at ændre historien.
Instinktivt tror vi som mennesker, at følelsen af frygt betyder ”vent lige lidt” eller ”find en anden vej” Men virkeligheden er lige omvendt. Kun ved at føle og følge din frygt, har du mulighed for at komme hen, hvor du gerne vil.
På nogle områder kører livet –måske der er styr på økonomien, du har dejlige venner, spændende opgaver på arbejdet, en god relation til familien. Og så kan der være andre områder, hvor det føles som om, du ingen vegne kommer, men at du i stedet falder i den samme fælde igen og igen
Har du nogensinde haft følelsen af at være bange for at blive opdaget? Bange for, at dem omkring dig pludselig en dag opdager, at du i virkeligheden slet ikke kan finde ud af det, du laver? Bange for, at du ikke er dygtig nok, klog nok og uddannet nok? Også selvom du udefra set måske er et godt sted, hvor du egentlig ”burde” føle dig tryg og tilfreds?
Får du ikke sat en grænse og defineret, hvad det at tage en udfordring er for dig - hvilke udfordringer du i virkeligheden ønsker, og hvilke du ikke gør, kan du blive stresset og overvældet.
Tag stress som et signal til at handle, en mulighed for at kigge efter nye svar og gøre noget ved dit liv. Du vil ikke fortryde det! Se med i videoen i dette blogindlæg når jeg forklarer, hvordan du undgår at ende i stress fælden, og hvad du kan gøre i stedet…
Jeg indså ad den vej, at Coaching også må handle om at turde vise hele sit jeg til verden - om at stå ved, hvem du er. For at stå ægte, stærkt og ved (hele) dig selv, må du vise alle farverne på paletten. I længden holder det simpelthen ikke, at du kun viser de pæne sider og den altid topmotiverede indstilling.
Hvad tænker du på lige nu, mens du læser disse linjer? Er du til stede her netop nu? Med din fulde opmærksomhed? Eller er din opmærksomhed i virkeligheden beskæftiget et helt andet sted? Når jeg indleder med disse spørgsmål, er det fordi…
Kommer du også til at glemme dig selv og hjælpe andre i stedet for? Har du tænkt over, hvorfor du gør det? Ofte når du er optaget af at fjerne smerten fra en anden, sker det fordi, der er noget, du forsøger at undgå at mærke i dig selv…
Hvad gør du, når du møder modstand i dit liv? Ved du det? Løber du fra det, kæmper du eller giver du op? Eller er du blot i det og med det - lader det bevæge dig og udvikle dig?
Du har sikkert hørt det 100 gange før: At du skal elske dig selv, før du kan elske andre, at du skal tage dig godt af dig selv, før du kan være der for andre, og at du skal fylde dig selv op, før du har noget at give. Men hvordan gør du?
Uanset hvad målet er, kan det være frustrerende, når livet ikke ændrer sig efter det med det samme. Og på rejsen dertil kan det være let at komme til at spænde ben for sig selv. At løbe så hurtigt af sted mod målet, at du måske kommer til at løbe fra din drøm i stedet for mod den.
”Det går da også meget godt” og ”jeg har jo ikke noget at klage over”. Ja, det er en fin evne at have, at huske på at være taknemmelig for det du har. Hvis du vil finde din helt rette hylde arbejdsmæssigt, kræver det samtidig, at du tør kigge et lag dybere for en stund. Og se; hvad sker der under dette lag? Hvad bevæger sig i mit indre? Hvad ønsker at få plads?
Kender du det, du ved hvad du vil, du har en plan og en struktur for at nå dit mål, og alligevel bliver du ved med at støde hovedet mod den samme mur? Er der noget indre arbejde der skal tages fat på, før du kan gå efter målet?
”Hvad skal jeg med mit liv?” ”Hvad er mit bidrag til verden?” Kan være gode spørgsmål at stille. Men ofte er det ikke præcis det spørgsmål, der skal til for at gøre forskellen. Se med i videoen hvor jeg forklarer hvorfor det ”gamle” spørgsmål ikke virker, og hvad du kan gøre i stedet
I mange år gik jeg rundt med en følelse indeni af ikke at blive anerkendt nok af dem, som var tæt på mig. Jeg følte tit, at jeg gjorde en masse dejlige ting for dem, men de så det aldrig helt. Så jeg begyndte at eksperimentere med noget stik modsat; At give det til alle, som jeg selv savnede mest. Se hvad der skete…
En af de største indsigter jeg har fået, var den gang jeg holdt op med at sige “Sådan er jeg bare”. Jeg havde gået og sagt det, til mig selv i mange år. Det var blevet en slags indre sandhed. Indtil jeg fandt ud af, at jeg begrænsede mig selv. Der var en række kvaliteter jeg gik glip af. Og dermed en masse muligheder i mit liv.
Har du prøvet at kaste dig ud i noget nyt, forfølge en drøm, og i det du tager det første skridt, mærker du et ubehageligt sug i maven, som du ikke ved, hvad kommer af? Det har jeg! Og jeg har også hørt det fra mange af de coaches jeg uddanner…
Din indre dialog har stor betydning for hvilke resultater du skaber, hvilke mennesker du tiltrækkes af, om du siger ja, når du mener nej, eller nej, når du mener ja – og om du f.eks kommer til at lave selvsabotage, når noget dejligt lander i dit liv.
De fleste af os har mange forskellige stemmer i vores indre, som hver har sin mening og sin retning. Og ofte kan vi komme til at glemme at lægge mærke til, ”hvem” det egentlig er, der taler, når vi står en presset situation eller skal tage et vigtig valg.
Er mellemtilfredsheden kommet snigende? Følelsen der for år tilbage fik dig til at vågne om morgenen med sommerfugle i maven, føle dig fuldt i live og ikke kunne vente med at komme i gang i med dagen, er væk - og har måske været det længe. Den gode nyhed er, at du kan ændre kursen på et øjeblik!
Dit hjerte banke hurtigere, du kommer i tvivl, om du er god nok, og dine tanker begynder at køre i ring omkring alle mulige ting, der kan gå galt. Det kan føles som om vores krop og handlinger er helt ude af vores egen kontrol, men med få enkle greb, er det muligt at tage ejerskab over din indre tilstand, så du hurtigt og let kan blive groundet igen.
Det er interessant hvordan du forholder dig til dine fejl, og hvordan du er med dig selv, når du fejler - fremfor fejlen i sig selv. Når du bliver nysgerrig på dig selv og dine reaktioner, når du fejler, åbner du for et rum, hvor du kan lære nye dybder af dig selv at kende.
Alle valg i livet kan koges ned til et valg mellem frygt og kærlighed. Når du lærer din frygt at kende og bliver klar over, hvor og hvordan den styrer dig, så kan du bruge den som din ven.
Måske kan du slippe forventningerne om, at du skal kende dine drømme og hvordan de skal se ud på forhånd. Så kan du være mere til rådighed for livet - og nye og spændende muligheder kan blomstre og livet føles pludselig varmt og levende igen…
Måske du savner en pause eller at kunne udtrykke mere af den du er fuldt ud, finde klarhed, komme i mål en drøm du har, eller at finde dit inderste drive og motivation, så du har energien og overskuddet til at gøre de ting du drømmer om og få succes med det? Derfor var det vigtigt for mig at tilbyde et Urban Retreat i Sofias Hus.
Rigtig mange af os frygter hvad der der vil ske hvis vi lytter til os selv. Og giver plads til at mærke os selv. Og står ved, det vi kan mærke. Ofte tænke vi at det er noget med "os" . At vi er skyld i at vi ikke kommer videre. Men det er ikke sandt.
Når jeg nævner ordene ”tomrum eller tomhed”, bliver mange ofte lidt skræmte. Men det er i tomrummet, at det hele begynder. Det er i tomrummet, at du mærker hvem du er, hvad der er vigtigt for dig, og hvad dit næste skridt skal være. Det handler denne video om.
At finde kærligheden kan være udfordrende. Når vi har fundet den, kan det være helt fantastisk. Men også svært ind i mellem. Da jeg blev skilt besluttede jeg mig for at tage et grundigt kig på mig selv, inden jeg gik ind i et nyt parforhold. Det var benhårdt at kigge på mine egne mønstre og…
Når vi ønsker at ændre noget i vores liv, kan vi let komme til at have fokus på, hvad vi skal ændre uden for os, selv for at få det til at ske. En af de ting coaching har lært mig er, at hvis jeg vil ændre noget i det ydre, må jeg altid tage det indre først.
Ofte har vi brug for støtte. Og forståelse.
Andre gange er det, vi har allermest brug for, at få et spark bagi!
En af de ting jeg virkelig har tænkt over i mit fag er, hvorfor vi mennesker ofte har en tendens til at holde os selv nede. Det er næsten som om, at det er trygt for os at opretholde den samme portion lidelse. Lad mig forklare…
Vi mennesker er helt enormt gode til at sabotere tingene for os selv og gøre alt muligt andet end lige netop det, vi allerhelst vil! Ja, det lyder måske paradoksalt, men.. måske kender du det fra dig selv?
Alt for ofte møder jeg mennesker, der ikke handler på det, de gerne vil af en simpel grund: Frygten for andres dom! Jeg kender det godt fra mig selv. Det med at stå lige på tærsklen til drømmen og så alligevel ikke turde gå videre.
Kender du det, at have en ide, en drøm eller en tanke, som du brændende ønsker at dele med andre - og samtidig i måske endnu højere grad frygter at fortælle det?
Jeg hverken kan eller skal redde nogen. Til gengæld har jeg lært, at måden jeg bedst kan hjælpe andre mennesker, er ved at inspirere, løfte og motivere.
Så er det her, det nye år! Nåede du, det du ville i det gamle år? Er du, hvor du vil være? Er du den, du havde forestillet dig at være?
Nogle gange kommer vi til at leve livet udefra og ind i stedet for indefra og ud. Og så kan vi ende med at føle os tomme. Måske fordi vi har haft for travlt med at leve op til alle de andres forventninger.
For et par år siden, var jeg tæt på at smide håndklædet i ringen og opgive min forretning! Jeg havde simpelthen fået for meget at lave og min strategi til at håndtere det, var ikke god…
At tænke i resultater er powerfuldt. Det er en bestemt tankeform og på mange måder en livsstil.
Kender du følelsen: Du skal noget andet? Holde op med noget? Starte med noget? Sige nej? Sige ja?
De sidste mange år har jeg, flere gange om året, sat mig ned og defineret mine værdier. Det er en en orm hjælp for mig.- Er du bevidst om dine værdier?
Nogen gange, kan vi føle os, ganske små. Og det er sådan set helt normalt. Hvad der måske også er normalt, men ikke nødvendigvis naturligt, er hvad du gør når du føler dig lille.
“Hvorfor skulle det, jeg ved, være relevant for andre?“. “Det jeg har at sige, er jo ikke så vigtigt”. Eller er det?
Hvorfor går du egentlig på arbejde? Det åbenlyse svar, er selvfølgelig, for at overleve. Men er det hele svaret?
For at kunne inspirere andre, er det vigtigt selv at være inspireret. Jeg var selv tæt ved at brænde ud, i mit arbejde med mennesker, før jeg fandt løsningen, i det at forblive inspireret.
Vejen til balance finder du ikke altid ved at søge mod midten.
I denne uge sætter jeg fokus på, hvad du virkelig vil med dit liv, og hvordan du kan tro på dig selv.